Ultimate Sturgis Tour

Sturgis Bike Rally is een van de grootste motor events van de wereld. Als aanloop naar het evenement hebben wij een prachtige road trip uitgezet met de bekenste highlights van het westen van Amerika.

Deze zeer bijzondere en exclusieve tour begint namelijk  in Las Vegas, “the Entertainment Capital of the World”, genoemd. Daarna rijden we over het langste onafgebroken stuk van de Route 66 met bekende plaatsen zoals Seligman, Hackberry, Truxton en uiteraard Oatman.
We gaan naar de Grand Canyon waar we uitgebreid de tijd nemen om vervolgens richting Monument Valley te gaan.

Een motor tour door Amerika, met daarin de Route 66, Grand Canyon, Monument Valley en met als klap op de vuurpijl een bezoek aan de Sturgis Bike Rally is wat je noemt geen doorsnee route, vandaar de naam  “Ultimate Sturgis Tour”.

De Route

Reisprogramma:

 • Dag 1 : Vertrek van Schiphol naar Las Vegas

 • Dag 2 : Las Vegas - Kingman (165 mijl)

  We starten onze route met een bezoek aan de Hoover Dam, waar we de tijd nemen om rond te kijken bij dit geweldige bouwwerk. Dan rijden wij door de staat Arizona naar Kingman, een stadje gelegen aan de Route 66.

 • Dag 3 : Kingman - Cameron (230 mijl)

  Vandaag staat de dag in het teken van de Route 66 en de Grand Canyon. Wij rijden over het langste aaneengesloten stuk Route 66 wat nog intact is. Uiteraard zullen we regelmatig stoppen voor het maken van foto’s. Bij de bekende ghost towns zoals Hackberry en Seligman nemen we de tijd om rond te kijken.
  Aansluitend gaan we naar de Grand Canyon.

 • Dag 4 : Cameron - Blanding (200 mijl)

  Vandaag rijden we door de Painted Desert richting Monument Valley, bekend van de vele films die hier zijn opgenomen. Na een prachtige rit door Monument Valley gaan we naar ons hotel in Blanding.

 • Dag 5 : Blanding - Durango (200 mijl)

  Geflankeerd door de schitterende San Juan River rijden we door een woestijnlandschap de staat Colorado binnen.
  Als eerste brengen we een bezoek aan het monument “Four Corners”. Deze benaming verwijst naar het enige vierstatenpunt in Amerika. De staten Colorado, New Mexco, Utah en Arizona grenzen hier aan elkaar. Na de Four Corners rijden we verder Colorado in en gaan we naar het National Park Mesa Verde. Dit park is bekend om zijn klifwoningen; huizen gebouwd in ondiepe grotten in de wanden van het ravijn. Deze huizen werden vanaf de 11e tot de 13e eeuw bewoond door de Anasazi Indianen.
  Aansluitend rijden we door naar ons hotel in Durango.

 • Dag 6 : Durango - Parachute (210 mijl)

  We beginnen met een route bergop naar het mijnwerkersdorpje Silverton. Als we Sliverton weer uitrijden komen we op de Million Dollar Highway, een geweldige weg hoog door de Rocky Mountains en een absolute must ride voor motorrijders.

 • Dag 7 : Parachutte - Longmont (240 mijl)

  Wij vervolgen onze tocht door de Rocky Mountains en nemen de Loveland Pass, met als hoogste punt ruim 3655 meter. Vervolgens door naar Nederland, een plaatsje in Colorado waar we koffie drinken. We overnachtinten in Longmont, Colorado.

 • Dag 8 : Longmont - Wheatland (220 mijl)

  Als wij onze route vervolgen zien we in onze spiegels de Rocky Mountains langzaam vervagen en rijden we de staat Wyoming binnen.
  Nu geen hoge bergen meer maar prachtige glooiende landschappen. Het einddoel van vandaag is het stadje Wheatland.

 • Dag 9 : Wheatland - Sturgis (225 mijl)

  Vandaag beginnen we de route met het rijden door het Thunder Basin National Grassland. Een enorm uitgestrekt steppegebied wat tussen de Big Horn Mountains en de Black Hills ligt. Hier kunnen we herten zien grazen een vaak zelfs bizons spotten. Na een mooie rit door dit ruige landschap eindigen we de dag op onze camping in Sturgis waar we tijdens de Bike Rally in tenten zullen verblijven.

 • Dag 10 : Sturgis

  Sturgis Bike Ralley

 • Dag 11 : Sturgis

  Sturgis Bike Rally

 • Dag 12 : Sturgis

  Sturgis Bike Rally

 • Dag 13 : Sturgis - Chadron (230 mijl)

  Na alle festiviteiten pakken we vandaag de tour weer op en rijden we een prachtige route door de Black Hills, ook wel het motor mekka van de wereld genoemd. We rijden vervolgens de staat Nebraska binnen en gaan een bezoek brengen aan Carhenge, een replicatie van Stonehenge maar in plaats van dikke rotsblokken heeft men hier auto’s in formatie opgesteld. We vervolgen onze route en zoeken aan het eind van de dag ons hotel op in Wheatland

 • Dag 14 : Wheatland - Denver (200 mijl)

  Dan is alweer de laatste dag op de motor aangebroken. We beginnen de dag met een mooie route door een steppegebied. Uiteindelijk zullen we aankomen in Denver, het eindpunt van deze Ultimate Sturgis Tour. Denver is de hoofdstad van Colorado en van oorsprong een stad van goudzoekers.
  De bijnaam van deze stad is; “The Mile High City”, dit omdat de stad precies een mijl boven de zeespiegel ligt.

 • Dag 15 : Terugvlucht Denver - Schiphol

 • Dag 16 : Aankomst Schiphol

Nu online boeken!

Vertrekdata

Prijzen

 • Categorie 3 €5,300,-
 • Categorie 4 €5,650,-
 • Categorie 5 €5,950,-
 • Duo Passagier €2,850,-
Meer info & bijkomende kosten

Bijkomende kosten

Alle genoemde prijzen zijn inclusief retourvlucht Schiphol - San Francisco, Hotel/motel overnachtingen, huur van de motor, brandstof, volgauto, reisleiding. De entree van de Nationale parken zijn niet inbegrepen. Hiervoor kunt u in Amerika een Nationale Parken Pas aanschaffen. Er mogen 2 motoren op een pas de parken binnen, de prijs per motor is 40 dollar voor de gehele reis.

De prijzen zijn gebaseerd op 2 personen per kamer.Mocht u alleen op de kamer willen slapen dan hanteren wij een toeslag voor een éénpersoonskamer van €45,00 per overnachting.

De prijzen zijn onder voorbehoud en exclusief vluchttoeslagen. De vluchttoeslag bedraagt momenteel € 367,- per vliegticket maar kan door locale regelgeving en brandstoftoeslagen variëren.

Alle motoren zijn verzekerd en bij schade heeft u een eigen risico van 1.500,- euro. Middels een V.I.P. verzekering kunt u dit eigen risico herverzekeren. Deze herverzekering kost 12 euro per motordag en uw heeft dan geen eigen risico

Alle prijzen zijn, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld, afgedrukt in Euro.

Steden die we bezoeken:

Bijzonderheden:

 • Needles Highway
 • Oatman
 • Rocky Mountains
 • Route 66
 • Sturgis museum

Impressies van de “Ultimate Sturgis Tour” motorreis:

Enthousiast geworden? Boek dan nu uw unieke “Ultimate Sturgis Tour” motorreis !

Nu online boeken!
:)