Southern Ride

Het zuiden van Amerika staat bekend om de whiskey en de muziek. We maken kennis met de rijke geschiedenis van the Deep South en bezoeken de plaatsen waar de blues, country en jazz muziek zijn ontstaan.
Naast muziek brengen we een bezoek aan het Jack Daniëls museum en genieten we van de prachtige natuur in het zuiden.

De Route

Reisprogramma:

 • Dag 1. Vertrek

  Vertrek van Schiphol naar New Orleans

 • Dag 2. New Orleans (vrije dag)

  New Orleans is de muziekstad bij uitstek, Gospel, Dixieland en Jazz zijn allemaal geboren in deze geweldige stad waar grote namen als Louis Armstrong en Fats Domino een begrip zijn. Natuurlijk gaan we genieten van deze stad en brengen we een bezoek aan het bekende French Quarters (Bourbon Street)

 • Dag 3. New Orleans - Natchez (170 mijl)

  Zodra we New Orleans uit rijden zullen we veelal vergezeld worden door de schitterende Mississippi River. Na een heerlijke route zullen we uiteindelijk arriveren in Natchez in de staat Mississippi.

 • Dag 4. Natchez - Clarksdale (230 mijl)

  De route leidt ons over een prachtige bochtige weg, door uitgestrekte moerasgebieden en we zullen de Mississippi River oversteken naar Arkansas, de staat van Bill Clinton.
  We overnachten in Clarksdale, deze stad wordt gezien als de geboorte plaats van de Blues.

 • Dag 5. Clarksdale - Memphis (96 mijl)

  Wanneer we uit Clarksdale vertrekken rijden we rustig richting Memphis. In Memphis brengen we een bezoek aan Graceland, het imposante landgoed van Elvis Presley. Ook voor de niet Elvis fans een bijzondere belevenis.

 • Dag 6. Memphis - Fayetteville (222 mijl)

  We vervolgen onze route en rijden richting Fayetteville.
  Alvorens we naar het hotel gaan is er de mogelijkheid om naar een Jack Daniels Whiskey stokerij gaan.

 • Dag 7. Fayetteville - Nashville ( 105 mijl )

  Vandaag wordt weer een dag vol verrassingen. Nadat we Fayetteville verlaten brengt de route ons naar Nashville, de stad van de Country muziek. Natuurlijk gaan we genieten van het muzikale uitgaansle77ven in Nashville.

 • Dag 8. Nashville - Williamsburg (234 mijl)

  Over een prachtige weg door de bossen rijden we de staat Kentucky binnen. We maken een stop bij de Cumberland Falls, deze geweldige watervallen worden ook wel de Niagara van het zuiden genoemd.

 • Dag 9. Williamsburg - Robbinsville (175 mijl)

  Vandaag een verrassend prachtige motorrit. Wij rijden door de Smoky Mountains richting
  Robbinsville. Wanneer we de 129 oprijden zijn we op de alom bekende Tail of the Dragon met maar liefs 318 bochten in 11 mijl!

 • Dag 10. Robbinsville - Oxford (210 mijl)

  De route leidt ons door de uitlopers van de prachtige Smoky Mountains. De Smoky Mountains ontlenen hun naam aan de blauwe mist die meestal boven de bergen hangt. 

 • Dag 11. Oxford - Prattville (205 mijl)

  Vandaag verlaten wij de staat Georgia en gaan we op richting Alabama, de staat van Forrest Gump. We brengen een bezoek aan Barber Vintage Motorsport Museum, een van de grootste motorfiets musea van Amerika.

 • Dag 12. Prattville - Gulf Shores ( 202 mijl )

  We blijven in de staat Alabama en vervolgen onze route naar het prachtige kustplaatsje Gulf Shores. 

 • Dag 13. Gulf Shores - New Orleans (174 mijl)

  Vandaag alweer de laatste motordag. Wij vertrekken uit Gulf Shores en gaan met de veerboot de overtocht maken naar Dauphin Island, gelegen in de Pelican Bay. Vanaf dit eiland rijden we over de Dauphin Island Bridge de staat Louisiana weer binnen. Het eindpunt van vandaag is New Orleans

 • Dag 14. Terugreis van New Orleans naar Schiphol.

 • Dag 15. Aankomst Schiphol.

Nu online boeken!

Vertrekdata

Prijzen

 • Categorie 3 €4,850,-
 • Categorie 4 €5,100,-
 • Categorie 5 €5,300,-
 • Duo Passagier €2,500,-
Meer info & bijkomende kosten

Bijkomende kosten

Alle genoemde prijzen zijn inclusief retourvlucht Schiphol - New Orleans, Hotel/motel overnachtingen, huur van de motor, brandstof, volgauto, reisleiding en de toegang tot de Nationale- en State Parken.

De prijzen zijn gebaseerd op 2 personen per hotel/motel kamer.Mocht u alleen op de kamer willen slapen dan hanteren wij een toeslag voor een éénpersoonskamer van €45,00 per nacht per kamer.

De prijzen zijn onder voorbehoud en exclusief vluchttoeslagen. De vluchttoeslag bedraagt momenteel € 367,- per vliegticket maar kan door locale regelgeving en brandstoftoeslagen variëren.

Alle motoren zijn verzekerd en bij schade heeft u een eigen risico van 1.500,- euro. Middels een V.I.P. verzekering kunt u dit eigen risico herverzekeren. Deze herverzekering kost 15 euro per motordag en uw heeft dan geen eigen risico

Alle prijzen zijn, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld, afgedrukt in Euro.

Parken die we bezoeken:

Steden die we bezoeken:

Bijzonderheden:

Impressies van de “Southern Ride” motorreis:

Enthousiast geworden? Boek dan nu uw unieke “Southern Ride” motorreis !

Nu online boeken!
:)