Route 66 Classic

De Route 66 behoeft weinig introductie. Deze “mother road”, van Chicago naar Los Angeles is opgericht in 1926 om het economische verkeer tussen het oosten en het westen van Amerika te verbeteren. Tegenwoordig is het een prachtige museumtocht die een goede reflectie geeft van de recente geschiedenis van Amerika.

Route 66 Classic van U.S. Bikers gaat over nagenoeg de hele nog bestaande oude Route 66. Als extra uitstapje gaan we naar de staat Nevada waar we een bezoek brengen aan Las Vegas. Ook zullen we nog een kijkje gaan nemen bij de Grand Canyon.

De Route

Reisprogramma:

 • Dag 1. Amsterdam - Chicago

  Vertrek van Schiphol naar Chicago

 • Dag 2. Chicago - Normal (160 mijl)

  Vanaf hotel naar beginpunt van Route 66 (East Jackson). Langs de Married with Children fontein en daarna via de  snelweg naar Joliet waar we dan echt beginnen aan de Route 66. Een gevarieerd landschap met veel kleine plaatsjes met mooi gerestaureerde  benzinepompen. Onderweg komen we The Blues Brothers tegen die aan het dansen zijn met Marilyn Monroe maar ook een 20 meter hoge groene austronaut.

 • Dag 3. Normal - St. Louis (174 mijl)

  In Atlanta gaan we een stukje taart halen bij de beste koekenbakker in Illinois. Bij Springfield gaan we op bezoek bij Becky's Barn. Over de Red Brick Road verder naar St. Louis waar we de Mississippi kruisen en gaan kijken bij de Freedom Arch. Als het lukt sluiten we de dag af met een ijsje van een van de beroemdste ijswinkels aan de route, Ted Drewes.

 • Dag 4. St. Louis - Lebanon (164 mijl)

  Na St. Louis gaan we achtereenvolgens naar Cuba, de grootste schommelstoel ter wereld, de Devil's Elbow en Lebanon.

 • Dag 5. Lebanon - Carthage (112 mijl)

  Eerst een bezoek aan PFI Western Wear waar de gemiddelde cowboy alles kan kopen wat hij nodig heeft. Daarna stoppen we bij Gay Parita, een van de mooist gerestaureerde benzinestations langs de route.

 • Dag 6. Carthage - Chandler (187 mijl)

  We rijden vanochtend de staat Kansas door, in deze staat ontmoeten we de takelwagen die model heeft gestaan voor Tow Mater, de takelwagen uit de film Cars.
  De weg die daarna volgen was onderdeel van Route 66 tot 1961 en gaat door Hell's Half Acre. 
  Daarna door naar Oklahoma waar we stoppen bij een Motorfiets museum in Miami. Daarna een stuk van de Sidewalk Highway rijden, een sectie een-baans Route66. Aan het eind daarvan gaan we koffie drinken bij Ron 'The Tattooman' Jones, de man met de meeste Route 66 tattoeages ter wereld.Tegen het einde van de dag gaan we nog even kijken bij een Blauwe Walvis. Het avondeten doen we in het fameuze Rock Cafe.

 • Dag 7. Chandler - Shamrock (191 mijl)

  Eerst komen we langs het Seaba Station, een prachtig gerestaureerde garage waar nu een motorfiets museum in zit. Lunchen doen we met een Onion Burger bij Sid's Diner in El Reno.
  In Clinton gaan we dan kijken bij een van de mooiste Route66 musea en daarna gaan we op bezoek bij The Mediocre Musicians in The Redneck Capital of the World voor een prive optreden.

 • Dag 8. Shamrock - Tucumcari (210 mijl)

  We beginnen de dag met ontbijt in een Ghost Town op de grens van Oklahoma en Texas waar iedereen even een moment in de gevangenis mag zitten. Vlak over de grens komen we in het dorpje Shamrock, een bijzonderheid want iedereen die de film Cars heeft gezien kent een van de grootste gebouwen in het centrum, de U-Drop Inn. Later komen we bij een gebouw waar de vereniging van prikkeldraad verzamelaars hun museum heeft. Dan door naar de Cadillac Ranch in Amarillo. In Adrian vieren we dat we halverwege zijn met een stuk Ugly Crust Pie, waarna we doorrijden naar the Blue Swallow Motel in Tucumcari, het mooiste hotel langs de hele route!

 • Dag 9. Tucumcari - Albuquerque (291 mijl)

  We nemen de 104 noord vanaf Tucumcari naar Las Vegas, New Mexico. Een eindje boven Tucumcari gaan we op bezoek bij een vader en zoon die auto's bouwen die zo mee hadden kunnen doen in alle MadMax films. We lunchen in Las Vegas en gaan dan naar Santa Fe om op het oude gouverneursplein wat te drinken. Dan de 14 zuidwaarts naar Madrid, bekend van de film Wild Hogs, en van daaruit door naar Albquerque.

 • Dag 10. Albuquerque - Holbrook (233 mijl)

  Net na Albuquerque gaan we eerst kijken bij EnchantedTrails RV's en Tradingpost. Daarna komen we in Navajo Nation, het grootste indianenreservaat in Amerika. Hier rijden we tussen de typische bergen langs veel kleine dorpjes door een landschap dat zo uit een western film kan komen.
  Net voor Grants kom je door El Malpais (The Badlands), uitgestrekte gitzwarte lava velden. In Grants gaan we koffie drinken en daarna door naar Gallup voor lunch. Als het weer het toestaat nemen we een eindje zandweg de prairie in om bij een afgesloten stuk Route 66 te komen waar al jaren geen normaal verkeer meer is.
  Daarna gaan we door naar Holbrook waar we in een wigwam gaan overnachten.

 • Dag 11. Holbrook - Williams (252 mijl)

  Vandaag gaan we naar Grand Canyon waarna we overnachten in Williams, een oud plaatsje met een bruisend avond/nachtleven.

 • Dag 12. Williams - Kingman (116 mijl)

  Vanaf Williams nemen we eerst een stukje snelweg waarna we het langste stuk ononderbroken Route 66 nemen op weg naar Seligman waar we ons met wat geluk kunnen laten scheren door de oudste barbier van Route66 (Angel Delgadillo). Hierna koffie drinken bij Seligman Sundries en dan door naar het Kingman Power house. Dan door naar Oatman, een oud mijnwerkers dorpje boven in de bergen waar de ezels nog wild rondlopen. Een prachtige route met veel steile bochten hoog de bergen in.

 • Dag 13. Kingman - Las Vegas (164 mijl)

  Van Kingman gaan we over de Hoover Dam naar "de entertainment hoofdstad van de wereld", Las Vegas. In Las Vegas maken we uiteraard een ritje over de strip.

 • Dag 14. Las Vegas - Barstow (152 mijl)

  Na Las Vegas gaan we door de woestijn zuidwaarts richting de ghostown Kelso.  Hier brengen we een bezoek aan een oud treinstation en gaan we even rondkijken.

 • Dag 15. Barstow - Santa Monica (131 mijl)

  Vandaag alweer de laatste motordag. We rijden van Barstow naar de pier van Santa  Monica maar stoppen onderweg nog wel even bij de Bottle Forest, een boomgaard met bomen van metaal en flessen.

 • Dag 16. Terugreis.

 • Dag 17. Aankomst Schiphol.

Nu online boeken!

Vertrekdata

Prijzen

 • Categorie 3 €5,500,-
 • Categorie 4 €5,700,-
 • Categorie 5 €5,800,-
 • Duo Passagier €2,695,-
Meer info & bijkomende kosten

Bijkomende kosten

Alle genoemde prijzen zijn inclusief retourvlucht Schiphol - Chicago, Los Angeles - Schiphol, Hotel/motel overnachtingen, huur van de motor, brandstof, volgauto, reisleiding en de toegang tot de Nationale- en State Parken.

De prijzen zijn gebaseerd op 2 personen per hotel/motel kamer.Mocht u alleen op de kamer willen slapen dan hanteren wij een toeslag voor een éénpersoonskamer van €40,00 per nacht per kamer.

De prijzen zijn onder voorbehoud en exclusief vluchttoeslagen. De vluchttoeslag bedraagt momenteel € 367,- per vliegticket maar kan door locale regelgeving en brandstoftoeslagen variëren.

Alle motoren zijn verzekerd en bij schade heeft u een eigen risico van 1.500,- euro. Middels een V.I.P. verzekering kunt u dit eigen risico herverzekeren. Deze herverzekering kost 12 euro per motordag en uw heeft dan geen eigen risico

Alle prijzen zijn, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld, afgedrukt in Euro.

Parken die we bezoeken:

Steden die we bezoeken:

Impressies van de “Route 66 Classic” motorreis:

Enthousiast geworden? Boek dan nu uw unieke “Route 66 Classic” motorreis !

Nu online boeken!
:)