Canadian Shortcut

Canada is voor de echte natuurliefhebber een waar Walhalla. Mooie bergpassen, prachtig gletsjers, ontelbare meren en uitgestrekte bossen wisselen elkaar af.

De Canadian Shortcut is een 11 daagse motorreis van Calgary naar Vancouver. 

Deze speciale korte Canada rit neemt u mee langs de vele bijzonde plaatsen van het westen van Canada zoals Banf National Park, Jaspers National Park, the Coastal Mountains en nog veel meer.

De Route

Reisprogramma:

 • Dag 1. Vertrek van Schiphol naar Calgary

  Vlucht van Schiphol naar Calgary

 • Dag 2. Calgary - Sunwapta Falls (225 mijl)

  Vandaag meteen de Rockies in. We rijden via Banf National Park via prachtige wegen langs ontelbare meertjes door naar ons hotel in Sunwapta Falls. Uiteraard gaan we daar ook de watervallen bekijken.

 • Dag 3. Sunwapta Falls - Clearwater (230 mijl)

  Na nog wat indrukken van Jasper opgedaan te hebben laten we het hooggebergte achter ons en rijden we via afwisselende wegen langs rivieren en door valleien naar ons hotel in Clearwater.

 • Dag 4. Clearwater - Lillooet (196 mijl)

  Via prachtige valleien en langs ontelbare meren gaat de route vanuit Clearwater naar het mijnwerkersstadje Lillooet.

 • Dag 5. Lillooet - Horseshoe Bay (165 mijl)

  We rijden vandaag weer het hooggebergte in van de Coast Mountains en nemen we een kijkje in Whistler waar tijdens de olympische spelen van Vancouver het skien werd gehouden. Uiteraard gaan we even naar de Brandywine Falls, al was het maar vanwege de naam. We vervolgen onze weg door de bergen en aan het begin van de middag komt de zee in zicht. We rijden vervolgens langs de zee richting naar ons hotel in Horseshoe Bay

 • Dag 6. Horseshoe Bay - Tofino (180 mijl

  Vroeg in de ochtend nemen we de boot naar Vancouver Island en rijden via prachtige wegen naar ons hotel in Tofino.

 • Dag 7 Tofino, vrije dag

  Tofino is een prachtige plaats met veel outdoor mogelijkheden. Voor de liefhebber is het mogelijk om te gaan "Whale Watchen". Je gaat dan met de boot de zee op en maakt kans op het zien van diverse soorten walvissen.
  Ook kun je een bezoek brengen aan Hot Spirng Cove. Deze natuurlijke warm water bronnen liggen op en nabij gelegen eiland en kunnen met de boot worden bereikt. Voor wie liever gaat motorrijden is er een prachtige route over het eiland uitgezet en als je wilt uitslapen en daarna lekker winkelen dan kan dat natuurlijk ook.

 • Dag 8. Tofino - Victoria (200 mijl)

  Vandaag rijden we vanaf Tofino naar Victoria waar we de laatste avond op Vancouver Island doorbrengen. Morgenochtend weer metde boot naar Vancouver.

 • Dag 9. Victoria - Vancouver (180 mijl)

  Vandaag weer op de boot terug naar Vancouver. In Vancouver nog een stukje rijden voor we de motoren inleveren. Een prachtige reis zit er op. Voor wie dat wil is het natuurlijk mogelijk om de reis met een aantal dagen te verlengen om zo Vancouver te ondekken.

 • Dag 10. Terugreis.

  Terugvlucht van Vancouver naar Amsterdam

 • Dag 11. Aankomst Schiphol.

Prijzen

 • Categorie 3 €4,250,-
 • Categorie 4 €4,400,-
 • Categorie 5 €4,550,-
 • Duo Passagier €2,250,-
Meer info & bijkomende kosten

Bijkomende kosten

Alle genoemde prijzen zijn inclusief retourvlucht Schiphol - Vancouver, Hotel/motel overnachtingen, huur van de motor, brandstof, volgauto, reisleiding en de toegang tot de Nationale- en Provincial Parken.

Aangezien niet iedereen van varen houdt is whale watching optioneel en is niet bij de prijs inbegrepen. Alle voor de route van belangzijnde entrees zijn bij de prijs inbegrepen.

De prijzen zijn gebaseerd op 2 personen per hotel/motel kamer. Mocht u alleen op de kamer willen slapen dan hanteren wij een toeslag voor een éénpersoonskamer van €50,00 per nacht per kamer.

De prijzen zijn onder voorbehoud en exclusief vluchttoeslagen. De vluchttoeslag bedraagt momenteel € 367,- per vliegticket maar kan door locale regelgeving en brandstoftoeslagen variëren.

Alle motoren zijn verzekerd en bij schade heeft u een eigen risico van 1.500,- euro. Middels een V.I.P. verzekering kunt u dit eigen risico herverzekeren. Deze herverzekering kost 15 euro per motordag en uw heeft dan geen eigen risico

Alle prijzen zijn, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld, afgedrukt in Euro.

Parken die we bezoeken:

 • Banff National Park
 • Jasper National Park

Steden die we bezoeken:

Bijzonderheden:

Impressies van de “Canadian Shortcut” motorreis:

Enthousiast geworden? Boek dan nu uw unieke “Canadian Shortcut” motorreis !

Nu online boeken!
:)