Rodeo in Cody

In het plaatsje Cody, vernoemd naar de legendarische William Cody, alias Buffalo Bill wordt in de zomer iedere avond een rodeo georganiseerd.

Heel erg Amerikaans en enorm leuk om mee te maken. Na het kopen van een ticket ga je het stadion in en zoek je een plekje op de tribune om de rodeo te ondergaan (het is echt meer dan alleen kijken) Er is een duo commentatoren dat het geheel aan elkaar praat met grappen en grollen tegen een achtergrond van rock ´n roll en hardrock nummers die de sfeer verhogen.
Net voor aanvang verteld Johny Cash het verhaal van de ragged old flag en daarna wordt de Stars and stripes naar binnen gereden. Dan volgt het volkslied en werkelijk iedereen staat op en zingt mee terwijl ze naar de vlag kijken. Ook laatkomers stoppen op de plaats waar ze op dat moment zijn en draaien zich naar de vlag. Het is echt indrukwekkend om dit stukje patriotisme mee te maken.

Er zijn een aantal vaste onderdelen in een rodeo, deze worden door elkaar afgewerkt en tussen door zijn er nog acts van rodeo clowns. De clowns werken samen met de commentatoren en de grappen en dubbelzinnigheden zijn niet van de lucht. Wij hebben zelfs geleerd dat diaree erfelijk is… (Diarrhea is hereditery… it runs in your jeans)

Ze noemen Cody dan ook niet voor niets "The Rodeo Capital of the World".


Rode nite in Cody


Terug naar vorige pagina


:)