Rhyolite

Rhyolite is een Ghost town net buiten Death Valley nabij Beatty in the Bullfrog Hills. De plaats werd gesticht in 1905 rondom een aantal goud mijnen. Rhyolite was zo bijzonder omdat er in 1907 al elektriciteit was, er watervoorzieningen waren maar ook al telefoon. Rond 1907 Kwamen er 3 treinsporen samen en woonden er meer dan 12.000 mensen.


Treinstation in Ryholite rond 1907

Rhyolite had in 1909 zelf een eigen stock exchange voor het verhandelen van aandelen.


Aangezien er in Rhyholite een station was werden ook goederen voor andere mijnwerkers plaatsen via Rhyolite vervoert. Hieronder zie je een foto van het vervoer van goederen voor een nieuwe mijnbouw stad in opbouw, Skidoo.

Door de aardbeving van 1906 in San Francisco en de paniek in de financiele markten van 1907 werd het steeds moeilijker om de goudmijnen gefinancierd te krijgen. Rond 1908 waren onafhankelijke financiele experts er over eens dat de belangrijkste mijn, de Montgomery Shoshone Mine, overgewaardeerd was waarna de beurskoersen van het bedrijf kelderden.
Rond 1910 bracht de mijn geen geld meer op en rond 1911 werd hij definitief gesloten. Inmiddels waren de meeste mijnwerkers al vertrokken en rond 1920 was Rhyolite volledig uitgestorven.

Moeilijk voor te stellen dat Rhyolite in zijn hoogtij dagen een ziekenhuis had, meer dan 40 saloons, een school, een treinstation en alle moderne voorzieningen van die tijd en dat het toch maar 7 jaar heeft bestaan.

Nu zijn er nog maar een paar restanten zichtbaar in wat eens "The Queen City", werd genoemd.

Terug naar vorige pagina


:)