Painted Desert Trading Post

De Painted desert trading post is gebouwd in 1940 door het echtpaar Dotch en Alberta Windsor en was in gebruik tot 1956 toen het gebouw is verlaten.

Op deze plek hebben duizenden mensen iets koels te drinken gevonden na een lange reis over de hete prairie. Men kon er souvenirs kopen, met mede-reizgers praten en wat eten. Nu hangt er alleen de stilte van de prairie maar de sfeer is er niet minder om!


In de hoogtijdagen zag het er zo uit.


Om er te komen moet je een eind de prairie in over wegen die slechts begaanbaar zijn als het weer goed is. Als je er bent zul je zien dat er vrijwel niets over is afgezien van een ruine die herinneringen oproept naar (voor Route66) betere tijden. 


Foto van de Painted desert trading post in zijn huidige staat.

Route66 liet men hier letterlijk links liggen, de nieuwe I-40 ligt een paar kilometer naast de oorspronkelijke route. Daarbij is het stuk waar de Painted Desert Trading Post ligt afgesloten. Aan de oostkant kwam de route uit een dorpje en aan de westkant ging de route door het Petrified Forest State Park. 

De enige manier waarop je er tegenwoordig nog kunt komen is via een zandpad de prairie in. Na ongeveer een kilometer kom je dan bij de oude Route66.


De huidige weg naar de Painting Desert Traiding PostTerug naar vorige pagina


:)